حجتالاسلام نجف نجفي روحاني، نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره، گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج با اشاره به نزديك شدن اعزام زائران ايراني به حج تمتع و فراگير شدن آموزشهاي زائران در سراسر كشور، گفت: رعايت برخي نكات در زمان حضور زائران در سرزمين وحي بسيار ضروري است كه اهميت دادن به آن زائران را در برگزاري حج باشكوه و معنوي بيشتر كمك خواهد كرد.
وي افزود: زائران هنگام آغاز نماز جماعت، مسجد را ترك نكنند و مواظب باشند از اهل سنت زودتر به سجده نروند، همچنين از صدا كردن يكديگر با صداي بلند در مسجدالنبي يا مسجدالحرام دوري كنند و مواظب باشند، در مسجدالنبي پشت ضريح نبياكرم (ص) ننشينند.
حجتالاسلام نجفي روحاني با بيان اينكه زائران نبايد موقع حضور در نماز، مانند اهل تسنن دست بسته نماز بخوانند و مواظب باشند، بعد از خواندن حمد امام جماعت «آمين» نگويند، ادامه داد: حجاج عزيز در ركوع و سجود با صداي بلند ذكر نگويند و توجه داشته باشند كه پس از ركوع، امام جماعت با كمي توقف و قرائت دعاي طولاني با تأني به سجده بروند.
وي همچنين به بانوان زائر توصيهاي داشت و گفت: بانوان هنگام برگزاري نماز جماعت در مسجد الحرام، از ميان صفوف مردها تردد نكنند. همچنين زائران مرد ايراني با لباس نامناسب در بازار و خيابانها تردد نكنند.
اين استاد دانشگاه از زائران خواست هنگام برپايي نماز جماعت از تجمع جلوي مغازهها براي خريد پرهيز كنند و ادامه داد: حجاج عزيز نهايت استفادهٔ معنوي را از مدينهٔ منوره و مكهٔ معظمه ببرند و از گذراندن وقت به بطالت پرهيز كنند.
وي به زائران توصيه كرد كه به زائران كهنسال و سالخورده كمك كنند و آنها را در حل مشكلات ياري رسانند در ادامه چند توصيه ديگر را يادآور شد و افزود: زائران به شبكههاي بقيع بهوسيلهٔ پارچه، نخ و قفل دخيل نبندند و روي قبور، پول و پارچه نيندازند و عريضه ننويسند.
خودداري از بوسيدن ضريح و درهاي حرم، نگذاشتن مهر و سنگ در سجده از ديگر توصيههايي حجتالاسلام نجفي روحاني بود و در ادامه گفت: زائران عزيز هرگز قرآن را با دست چپ نگيرند و آن را روي زمين نگذارند، زيرا اين رفتار از سوي زائران ساير كشورهاي اسلامي هرگز پسنديده نيست و همچنين در شان زائران ما چنين رفتاري نيست كه نسبت به اين كتاب الهي بياهميت باشند.
88888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888888
کمتر از یک ماه به آغاز اعزامهای حج امسال فرصت باقی است و احترام به قوانین و مقررات کشور میزبان یکی از الزامات سفری توأم با آرامش و بیدردسر برای حجاج و عمرهگزاران اعزامی به سرزمین وحی است.
کمتر از یک ماه به آغاز موسم حج سال جاری باقیمانده است و طبق اعلام رئیس سازمان حج و زیارت اولین گروه از زائران خانه خدا 14 شهریور به سرزمین وحی پرواز میکنند.
احترام به قوانین و مقررات کشور میزبان یکی از الزامات سفری توأم با آرامش و بی دردسر برای حجاج و عمره گزاران اعزامی به سرزمین وحی است اما بعضاً مشاهده می شود، نبود آگاهی و رعایت این مقررات و قوانین و بی توجهی به تفاوتهای فرهنگی میان دو ملت مشکلاتی را برای زائران، عوامل کاروان و ستادهای عملیاتی سازمان حج و زیارت در عربستان ایجاد کرده و موجب اتلاف وقت زائران و از دست رفتن فرصتهای معنوی سفر شده است.
علی رغم آنکه در جلسات آموزشی کاروانها و همایشهای متمرکز آموزشی-توجیهی عمره گزاران و حجاج بر موضوعات فوق تأکید میشود اما متأسفانه بعضاً شاهدیم جدی نگرفتن تذکرات و توصیهها مشکلاتی را برای زائران سرزمین وحی ایجاد کرده است.
از این رو بهتر است پارهای از رفتارها را که مبادرت به انجام آنها در حرمین شریفین یا قبرستان بقیع، منجر به آزار و دستگیری یا زندانی شدن حجاج و زائران میشود، مورد توجه ویژه زائران قرار گیرد:
*توزیع هرگونه کتاب، نشریه، دعا و امثال آنها در حرمین شریفین
*صحبت کردن با زائران غیر ایرانی به قصد ارشاد و تبلیغ
*نگاه غضبناک، بحث و مشاجره با مأموران سعودی
*خواندن نماز فرادا در هنگام برگزاری نماز جماعت در حرمین شریفین
*عکسبرداری و فیلمبرداری به هنگام اقامه نماز
*سجده بر مهر و امثال آن
*زنگ خوردن تلفن همراه هنگام برگزاری نماز جماعت و مکالمه با آن
*گذاشتن قرآن مجید بر روی زمین
*بریدن یا کشیدن نخ پرده خانه کعبه
*بوسیدن و تبرک جستن به در و دیوار یا آستان مقدس حرم شریف نبوی(ص) و مرقدهای مطهر ائمه مظلوم بقیع(ع)
*گرفتن کفش به سمت مرقد مطهر رسول گرامی اسلام(ص) و خلفا در مسجدالنبی(ص)
*روشن کردن شمع در حرم شریف نبوی(ص) و بقیع
*توزیع شیرینی، شکلات، بیسکویت و نذورات (حتی دادن یک شکلات به کودکان)
*ورود غیر مجاز به طبقات برج ساعت که در کنار مسجدالحرام واقع شده است
*سیگارکشیدن در محوطه های حرمین شریفین
*انداختن آب دهان در حرمین شریفین و بقیع
*برداشتن پول، گوشی یا هرگونه شیء (متعلق به دیگران) از روی زمین خصوصاً هنگام طواف
*تلصیق (زائران مرد در هنگام طواف مراقب باشند تا حتی المقدور بدن آنان با بانوانی که جلوی آنان قرار می گیرند تماس پیدا نکند. معمولاً دستگیری به این اتهام در کنار حجر الاسود که از شلوغی خاصی برخوردار است اتفاق میافتد و اثبات اینکه شما محرم خود را جهت استلام حجر الاسود همراهی نمودهاید، امری دشوار است)
*هم صحبت شدن با زنان غیر ایرانی
امیدواریم زائران خانه خدا با آگاهی از این موارد بتوانند حداکثر استفاده را از این سفر معنوی ببرند و در عملیات حج امسال هیچ یک از موارد فوق در زائران ایرانی سرزمین وحی به چشم نخورد.
بسته شدن مجرای گوش توسط موم گوششرح بیماری بسته شدن مجرای گوش توسط موم گوش عبارت است از تولید بیش از اندازه موم گوش (سرومن)، كه باعث بسته شدن مجرای خارجی گوش شود. موم گوش توسط غدههای موجود در مجرای گوش تولید میشود و نقش محافظت از مجرای خارجی... ادامه مطلب نام لاتین: earwax blockage |
برجس - لك و پیس (ویتیلیگو)برجس (ویتیلیگو) vitiligo اطلاعات اولیه توضیح كلی علایم شایع علل عوامل افزایشدهنده خطر پیشگیری عواقب مورد انتظار عوارض احتمالی درمان اصول كلی داروها فعالیت رژیم غذایی در این شرایط به پزشك خود... ادامه مطلب نام لاتین: vitiligo |
آمیبیاز (اسهال خونی آمیبی)شرح بیماری آمیبیاز (اسهال خونی آمیبی) عبارت است از یك عفونت انگلی روده بزرگ و گاهی كبد. اسهال آمیبی در تمام دنیا وجود دارد اما در كشورهای در حال توسعه شایعتر است. بسیاری از افراد، خصوصاً كسانی كه در آب و هوای معتدل زندگی... ادامه مطلب نام لاتین: amebiasis |
التهاب زبان (گلوسیت)شرح بیماری گلوسیت عبارت است از التهاب حاد یا مزمن زبان در اثر علل مختلف. گاهی مسری است ولی سرطانی نیست. علایم شایع هر یك از موارد زیر: زبان متورم با رنگ قرمز روشن زخم متورم با رنگ قرمز روشن موییشكل شدن زبان،... ادامه مطلب نام لاتین: tongue inflammation |
سردرد خوشه ایشرح بیماری سردرد خوشهای عبارت است از یك نوع سردرد بسیار شدید كه بهطور معمول شامل درد در یك طرف سر، در پشت سر، یا اطراف یك چشم میشود. این سردردها معمولاً در یك زمان از روز برای چندین روز یا هفته رخ میدهند و بعد فروكش كرده... ادامه مطلب نام لاتین: headachecluster |
بیماری آدیسونشرح بیماری بیماری آدیسون (نارسایی غده فوق كلیوی) عبارت است از تخریب تدریجی و پیشروندة غدد فوقكلیوی كه در بالای كلیهها قرار دارند. غدد فوقكلیوی چندین هورمون ترشح میكنند كه برای بعضی از كارهای بدن ضروری هستند. این هورمونها... ادامه مطلب نام لاتین: addison's disease |
پیچخوردگی و كشیدگی عضلات و مفاصلشرح بیماری كشیدگی عبارت است از كشیده شدن یا پارگی عضله. پیچ خوردگی عبارت است از كشیده شدن یا پارگی رباط. پیچخوردگی غالباً در مچ پا، زانو یا انگشتان دست رخ میدهد، هر چند هر مفصلی میتواند دچار آن شود. مفاصل دچار پیچخوردگی... ادامه مطلب نام لاتین: sprains and strains |
بیماری تای ساكسشرح بیماری بیماری تایساكس عبارت است از یك اختلال ارثی و نادر دستگاه عصبی مركزی در شیرخواران و كودكان كمسن كه باعث اختلال پیشرونده و مرگ زودرس میگردد. علایم شایع كودك در بدو تولد، طبیعی به نظر میرسد. بین 6-3... ادامه مطلب نام لاتین: tay sachs disease |
آنسفالیت ویروسیشرح بیماری آنسفالیت ویروسی عبارت است از التهاب حاد مغز در اثر عفونت ویروسی. عفونت ویروسی میتواند از همان اول باعث آنسفالیت شود یا این كه به عنوان عارضهای ثانویه به دنبال عفونتهای ویروسی مثل سرخك، آبلهمرغان، سرخجه،... ادامه مطلب نام لاتین: encephalitis viral |
آب مرواریدآب مروارید cataract اطلاعات اولیه توضیح كلی آب مروارید عبارت است از كدر شدن عدسی چشم. عدسی چشم یك ساختار شفاف و انعطافپذیر در نزدیكی جلوی كره چشم است. عدسی كمك میكند تا اشیایی كه چشم به آنها نگاه میكند... ادامه مطلب نام لاتین: cataract |
آناتومی توصیف یا تشریح یک ساختار است، از راه جدا کردن تکههای مختلفی که بر هم سوار شده و آن ساختار را ساختهاند.
واژه آناتومی anatomy از ترکیب پیشوند ana به معنای up به مفهوم بر بالای هم سوار شده و ساخته شده و کالبد با واژه یونانی temnenin به معنای بریدن و قطعه قطعه کردن بدست آمده است. و همان مفهوم از هم جدا کردن، اجزای یک کالبد را میدهد. آناتومی کالبد شناسی انسان human anantomy عبارت است از مطالعه ساختارهایی که تن کالبد انسان را تشکیل میدهند.
مقدمه در بیان آناتومی گفته میشود که مطالعه ساختار بدن انسان است. البته بیشتر آناتومیست ها این را قبول ندارند چرا که آنان بیان میکنند این تعریف بدون در نظر گرفتن اعمال مربوط به قسمت های مختلف بدن است. بنابراین معنی دقیق آناتومی عبارت است از مطالعه ساختمان بدن و ربط آن به اعمال قسمت های مختلف آن ساختمان. در بررسی آناتومی ، چنانچه بررسی با چشم غیر مسلح صورت گیرد آن را کالبد شناسی درشت بین macroanatomy گویند.
با کمک میکروسکوپ انجام گیرد، آن را کالبد شناسی ریزبین microanatomy یا بافت شناسی histology گویند. بالاخره شناسایی بدن انسان در دوره جنینی ، جنین شناسی یا رویان شناسی embryology نامیده می شود. ولی واژه آناتومی یا کالبد شناسی ، در زبان فارسی ، بیشتر بیان کننده همان ماکروآناتومی است. بررسی عملی بدن انسان که روی جسد انجام میگیرد، کالبد شکافی یا تشریح خوانده میشود.
تاریخچه اولین مطالعات مربوط به آناتومی ، توسط وسالیوس که یک آناتومیست فلمنگی قرن شانزدهم میباشد صورت گرفت. او توانست طرح هایی از قسمت های مختلف بدن ، با چشم غیر مسلح رسم کند.
انواع آناتومی
امروزه آناتومی با یک صفت استفاده میشود که شاخه خاصی از آناتومی را بیان میکند.
• آناتومی عملی: بطور معمول از شناخت و درمان کلینیکی استفاده میشود مثل استفاده از علم آناتومی در اجرای یک آزمایش فیزیکی بر روی بدن.
• آناتومی کلینیکی: مطالعه آناتومی وابسته به عمل دارو.
• آناتومی مقایسهای: مطالعه آناتومی ارگانیسم های مختلف با کشیدن شباهت ها و تفاوت ها در رابطه با ساختار و عملکرد.
• آناتومی عرضی: آناتومیای که بدن را در خلاف جهت طرح بدن بررسی میکند.
• آناتومی تکامل: مطالعه فرایندهای زیستی از لقاح تا تشکیل یک انسان بالغ. جنین شناسی نوعی از این است که بطور گسترده در رابطه با فرایندهای تکاملی که قبل از تولد اتفاق میافتد درگیر است.
• آناتومی ماکروسکوپیک: مطالعه آناتومی با چشم غیر مسلح بر روی برش هایی از قسمت های مختلف بدن.
• آناتومی میکروسکوپیک: مطالعه آناتومی با استفاده از میکروسکوپ نوری ، همچنین از میکروسکوپ الکترونی اسکن کننده نیز استفاده شده و قسمت های کوچکتر از حد سلول را مطالعه میکنند.
• آناتومی اعصاب: مطالعه سیستم عصبی مرکزی و محیطی.
• آناتومی رادیوگرافیک: مطالعه آناتومی براساس تکنیک های تصویرسازی مثلا تصویر برداری ، سی تی اسکن و اولتراسونوگرافی.
• آناتومی منطقهای: مطالعه آناتومی یک قسمت خاصی از بدن مثل قفسه سینه در این نوع همزمان همه سیستم های زیستی مثل اسکلتی ، گردش خون و... و ارتباطات اعمال سیستم های مختلف باهم و بطور هم زمان در یک قسمت خاص از بدن مطالعه میشود.
• آناتومی سطحی: آناتومی که مطالعه بر سطح خارجی بدن دارد که بخصوص در شناسایی و درمان مشکل کلینیکی مهم میباشد.
• آناتومی مربوط به عمل جراحی: اجرا و مطالعه آناتومی بطوری که مربوط میشود به عمل جراحی که هدف آن ممکن است شناسایی یا درمان باشد.
• آناتومی سیستمیک: مطالعه آناتومی بوسیله سیستم های زیستی مثلا سیستم ماهیچهای ، اسکلتی ، گردش خون و .. در این نوع یک سیستم زیستی بطور منفرد در کل بدن مطالعه میشود.
کاربردهای آناتومی
• مقایسه آناتومی طبیعی یک انسان طبیعی با یک انسان بیمار و ارجاع بیماری به محل خاصی از بدن.
• بررسی کلیه مراحل تکامل از زیگوت تا انسان بالغ.
• استفاده از آناتومی در رده بندی موجودات مختلف.
• استفاده از آناتومی در تعیین جنسیت جنین و ناهنجاری های آن در سیستم های مختلف.
آناتومی کالبدشناسی
یک شاخه از آناتومی به نام کالبد شناسی توصیفی میباشد که در آن بدن انسان را از جهت دارا بودن اعمال مشخصی به دستگاه های جداگانه تقسیم میکنند که با همدیگر ارتباط دارند. این دستگاه ها به سه دسته عمده طبقه بندی میشوند.
1. دستگاه های ارتباطی:دستگاه های ارتباطی عبارتند از: دستگاه حرکتی (استخوانها ، مفاصل ، عضلات)، دستگاه عصبی و دستگاه حواس.
2. دستگاه های تغذیهای:این دستگاه ها ، نیز شامل چند دستگاه است که عبارتند از: دستگاههای گوارش ، گردش خون ، تنفس ، ادراری و غدد مربوط به آنها.
3. دستگاههای تولید مثلی:
این دستگاه ها ، شامل دستگاه تناسلی مرد و زن میباشد که هر یک از یک عضو اصلی به نام بیضه در مرد و تخمدان در زن بوجود آمدهاند. که سلول های مخصوص تناسلی اسپروماتوزوئید و اوول را تولید می کند و نیز تعدادی مجاری و غدد وابسته که حرکات و ترکیب و رشد سلول های مذکور را میسر میسازند.
ضله سه سر بازو (پشت بازو ) که در کناره های عقبی عضلات فوقانی بازو عبور می کنند و سه سر دارند و به شما کمک می کنند تا آرنج تان را باز کنید.(نام علمی ماهیچه سست پشت بازو) که تقریبا 3/2 از پشت بازوی شما را تشکیل می دهد.(Triceps) این عضلات معمولآ باید بلند، حجیم و قوی باشند و در کنار های دوسر بازو قرار دارند. حتی در فیگور های اجباری ,حرکت پشت بازو از پهلو جزوئ فیگورهای 7 گانه دارای اهمیت به سزایی می باشد.
اكستنشن آرنج:عضله سه سر بازويي،عضله سه گوش آرنجي
1-عضله سه سر بازویی
سر ثابت: 1-سر دراز:لبه پايينی حفره دوری كتف 2-سر ميانی:دو سوم پايين قسمت خلفی بازو 3-سر خارجی:نصف فوقانهی سطح خلفی بازو
سر متحرك: زائده آرنجی
سطح: فرونتال محور: ساجيتال
اهرم: نوع اول عمل: اكستنشن آرنج
2-عضله سه گوش آرنجی
سر ثابت: سطح خلفی برجستگی خارجی(فوق لقمه)استخوان
سر متحرك: سطح خارجی زائده آرنجی يا سطح خلفی زند زيرين
اهرم: نوع سوم عمل: اكستنشن آرنج
تکنیک های پرورش عضله سه سر بازو (پشت بازو)
۱- پشت بازو تک دمبل نشسته
۲- پشت بازو دمبل خم ۹۰ درجه
۳- پشت بازو خوابیده تکدست با دمبل
۴- پشت بازو خوابیده با هالتر
۵- پشت بازو دمبل خم ۹۰ درجه پلاور
۶- پشت بازو (دیپ)
۷- پشت بازو با سیم کش
۸- پشت بازو دست مخالف با سیم کش
9- پشت بازو نشسته باسیم کش
10- پشت بازو خوابیده با سیم کش
11- پشت بازو تک دست مخالف خوابیده با سیم کش
12- پارالل
بـدن انسـان از 260 عـضـلـه تشـکـیل گـردیـده که اکثر آنها بصورت جفت می بـاشند. عـضـلات %45 درصـــد وزن کـل بـدن را به خود اختصاص می دهنـــد. عضلات از بافت فیبری تشـکـیـل شـــده اند. میوفیبرها (فیبرهای تشکیل دهنده مـاهیچه ها) قابـلـیـت انـقــباض دارند. در بدن انسان سه نوع عضله از نظر ساختار وجود دارد.
1- عضله قلب: که قلب را تشکیل میدهد.
2- عضلات صاف: کـه دیواره عروق، لوله گوارش، مجاری ادراری و تنفسی را تشکیل میدهند.
3- عضلات اسکلتی: کـه وظـیـفـه حــرکت و حفظ تعادل اعضاء بدن را به عهده دارند.
عضلات قلب و صاف خودکار بوده و ما قادر به کنترل آنها نمی باشیم اما حرکات عضلات اسکلتی را می توانیم کنترل کنیم. فیبرهای تشکیل دهنده عضلات در بدن خود نیز به 2 تیپ متفاوت تقسیم بندی می گردند.
* فیبر کند: فیبر کند و یا قرمز انقباض کند و مداوم داشته و دیر خسته و فرسوده میگردد- ظرفیت اکسیداسیون بالا داشته بنابراین در تمرینات هوازی کاربرد دارند.
* فیبر تند: فیبر تند و یا سفید انقباض سریع و قدرتمند داشته اما خیلی زود خسته و فرسوده می گردد. ظرفیت اکسیداسیون در آنها اندک می باشد و در تمرینات بی هوازی کاربرد دارند.
معمولا عضلات در بدن بصورت جفت عمل کرده بطوری که هر سمت یک مفصل یک عضله قرار می گیرد و حرکات مخالف را به کمک هم پدید می آورند. این جفت عضله به عضله موافق(AGONIST) و عضله مخالف (ANTAGONIST) موسوم می باشند. مثلا در بازو عضله سه سر با انقباض خود سبب صاف شدن بازو و عضله دو سر با انقباض خود سبب خم شدن بازو می گردد.
آتروفی (ATROPHY): هنگامی که عضلات برای مدت طولانی از فعالیتشان کاسته گردد بتدریج حجمشان تحلیل رفته و کوچک میشوند که به آن آتروفی میگویند.
هیپر تروفی (HYPERTOPHY): هنگامی که فعالیت عضلات افزایش می یابد سبب افزایش حجم و اندازه سلولهای عضلانی میگردد که هیپر تروفی نام دارد.
مکانیزم افزایش حجم عضلاتتصور کنید که شما با یک عضله خاص در بدن وزنه ای به وزن 1 کیلوگرم را روزانه بلند می کنید. هنگامی که این وزنه از 1 کیلوگرم مثلا به 5 کیلوگرم افزایش می یابد ابتدا با بلند کردن آن وزنه بطور مکرر در فیبرهای عضلات یک پارگی بسیار ریز پدید می آید که میکروتراما (MICROTRAUMA) نام دارد. سپس بدن شما سعی می کند با آن وزنه جدید سازگاری حاصل کرده و نیروی عضله مورد نظر را افزایش دهد. بنابراین هنگام ترمیم فیبرهای آسیب دیده آنها را قویتر و با استحکام تر از پیش بازسازی می کند. بر خلاف تصور هنگامی که به حجم عضلات افزوده می گردد در واقع به اندازه سلولهای عضلانی افزوده می گردد و نه به تعداد آنها. تعداد سلولهای عضلانی در طول حیات ثابت می باشند. اما این تعداد در افراد مختلف تفاوت دارد. یکی از عللی که برخی افراد سریعتر عضلانی می گردند نیز همین موضوع می باشد. بنابراین عضلات پس از انجام تمرینات با وزنه نیاز به زمان دارند که مجددا خود را ترمیم کنند. این مدت، زمان ترمیم (RECOVERY TIME) نام دارد. بنابراین شما هیچگاه نباید بروی یک گروه عضلات هر روز و بدون وقفه کار کنید زیرا در این صورت تنها به عضلات خود آسیب وارد می آورید. زمان ترمیم معمولا 3-2 روز می باشد.
در روند سازگاری نه تنها حجم سلولهای عصبی افزایش می یابد بلکه به تعداد مویرگهایی که به عضلات خونرسانی می کنند نیز افزوده می گردد زیرا عضله بزرگتر و پرکار تر به خون، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری نیاز دارد. یک عامل بسیار مهم دیگر نیز در توانایی بدن به عضلانی گشتن وجود دارد و آن هم وراثت می باشد. بطور کلی سه تیپ متفاوت از ساختار بدنی وجود دارد:
* اکتو مورف (ECTOMORPH): بدن لاغر، استخوان بندی کوچک. افزایش حجم عضلات در این نوع ساختار جسمی دشوار می باشد.
* مزومورف (MESOMORPH): بدن عضلانی و چربی اندک. افزایش حجم عضلات در این نوع ساختار جسمی تقریبا آسان می باشد.
* آندومورف (ENDOMORPH): بدن چاق، استخوان بندی درشت. این افراد مستعد اضافه وزن می باشند البته از نوع چربی و نه ماهیچه.
یک تصور غلط نیز وجود دارد آنهم این می باشد که تمرینات بدنسازی سبب کاهش چربی میگردند. تمرینات بدنسازی بیشتر سبب افزایش حجم عضلات می گردد و در سوزاندن چربی های بدن نمی تواند کار ساز باشد.برای سوزاندن چربیهای بدن می باید به تمرینات هوازی پرداخت:
تمرینات بدنسازی به 4 دسته تقسیم می گردند:1- تمرینات ایزومتریک (ISOMETRIC):این تمرینات بر اساس نوع انقباض عضلات در این نوع تمرینات نامگذاری شده است. در این تمرینات عضلات منقبض گشته اما از طول شان کاسته نمی گردد. در این نوع تمرینات حرکت وجود ندارد. مانند قرار دادن کف دو دست و اعمال فشار و یا نگاه داشتن وزنه بالای سر بدون حرکت.
2- تمرینات ایزوتونیک (ISOTONIC):این تمرینات نیز بر اساس نوع انقباض عضلات حین انجام آنها نامگذاری گردیده است. در این تمرینات عضلات انقباظ یافته و طول شان کاهش یافته و کوتاه می گردند. بیشتر تمرینات از همین نوع می باشد. مانند خم و راست کردن بازو همراه با وزنه.
3- تمرینات انفرادی (ISOLATION):به تمرینات اطلاق می گردد که تنها یک مفصل و یک گروه از عضلات را درگیر می کند.
4- تمرینات ترکیبی (COMPOUND):به تمریناتی اطلاق می گردد که هم زمان چندین گروه از عضلات را درگیر کرده و حرکت حول چندین مفصل انجام می گیرد.
* تعداد (REPETITION=REP):به یک بار بلند کردن وزنه و پایین آوردن آن اطلاق می گردد.
* ست(SET):به چندین بار بلند کردن و پایین آوردن وزنه به اصطلاح زدن وزنه بدون وقفه اطلاق می گردد.
یک ست متشکل از 5 - 1 ** سبب افزایش قدرت عضلات گشته اما به استقامت آنها نمی افزاید.
یک ست متشکل از 12 - 6 ** سبب افزایش قدرت، حجم و استقامت عضلات می گردد.
یک ست متشکل از 20 - 13 ** سبب افزایش حجم و استقامت عضله می گردد.
یک ست متشکل از 20 ** و بالاتر یک تمرین هوازی محسوب می گردد.
اسامي عضلات مهم از بالا به سمت پايين بدن به شرح زير مي باشد:
Sternocleidomastoid= عضله جناغي-لامي در ناحيه گردن.
Trapezius=عضله ذوزنقه در ناحيه كتف.
Deltoid=عضله دلتوئيد در ناحيه كتف.
Pectoralis major=عضله سينه اي در ناحيه قفسه سينه.
Biceps=عضله دوسر در ناحيه بازو.
Triceps=عضله سه سر در ناحيه پشت بازو.
Flexor & extensor carpi=عضلات خم و راست كننده در ناحيه ساعد.
Serratus anterior=عضلات سراتوس در ناحيه زير بغل.
External & internal oblique=عضلات مايل خارجي و داخلي در نواحي پهلوها.
Rectus abdominus=عضله راست شكمي.
Latissmus dorsi=عضله عريض پشت.
Teres minor & majar=عضلات ترس در نواحي پشت زير عضلات دلتوئيد.
Erector spine=عضله طويل راست كننده ستون فقرات.
Rhomboid=عضلات لوزي شكل در ناحيه پشت كنار عضلات ترس.
Gluteus medius & maximus=عضلات سرين كوچك و بزرگ.
Rectus femoris=عضله راست راني در ناحيه قدامي ران.
Vastus lateralis & medialis=عضلات وسيع مياني و جانبي ران در دو طرف عضله راست راني.
Sartorius=عضله خياطه كه طويل بوده و در ناحيه ميان كمر و زانو وجود دارد.
Adductor longus=عضله نزديك كننده در نواحي داخلي ران.
Biceps femoris=عضله دو سر راني در ناحيه پشت ران.
Hamstrings=براي آسانتر شدن اسامي برخي اوقات عضلات پشت ران را همسترينگ مي نامند.
Quadriceps=براي آسانتر شدن اسامي برخي اوقات عضلات جلوي ران را عضلات چهار سر مي نامند.
Gastrocnemius=عضله ساق پا.در ناحيه پشت ساق.
Tibialis anterior=عضله درشت ني قدامي.
Soleus=عضله اي در زير و كنارعضله ساق پا.
Peroneus=عضله ناز ك ني.
اطلاعات اولیه
بافت استخوانی سختترین بافت بدن است. استحکام این بافت از آن جهت است که در ماده بین سلولی آن املاح آهکی موجود است، ماده بین سلولی بافت استخوانی به شکل ورقههای بسیار نازکی روی هم قرار دارد که در قسمت سطحی استخوان به موازات طول استخوان به نام تیغههای خارجی بوده و در قسمت داخلی استخوان ورقههای نازک دایرهای شکل به نام تیغههای داخلی دور مغز استخوان را احاطه کرده است. اگر استخوان را حرارت دهند. مواد آلی آن میسوزد ولی مواد معدنی آن باقی میماند. از این رو استخوان شکل خود را حفظ کرده ولی خیلی شکننده میشود.
اسکلت بدن یک فرد بالغ از 206 قطعه استخوانی تشکیل شده است که بصورت زیر طبقه بندی میشوند:
•اسکلت محوری (AxialSkeleton) شامل: کاسه سر 8 قطعه ، صورت 14 قطعه ، ستون مهرهها 26 قطعه ، دندهها و جناغ 25 قطعه ، استخوان لامی یک قطعه و استخوانچههای گوش 6 قطعه.
•اسکلت ضمایم و اندامها (Appendicular Skeletan) شامل: اندام فوقانی 64 قطعه و اندام تحتانی 62 قطعه.
دندهها Ribs تعداد 12 جفت دنده در ساختار قفسه سینه شرکت دارند و قوسی شکل میباشند. هر دنده دارای یک تنه میباشد و دو انتهای قدامی و خلفی ، دو سطح داخلی و خارجی و دو کنار فوقانی و تحتانی دارند. انتهای خلفی دندهها با زواید عرضی مهرههای پشتی و تنه مهرهها ، مفصل میشود. انتهای قدامی در هفت زوج دنده اول بوسیله غضروف ، مستقلا به جناغ سینه متصل میشوند. این دندهها را دندههای حقیقی (True ribs) گویند.
سه زوج دنده بعدی یعنی شمارههای 8 , 9 , 10 با کمک غضروف به دنده بالاتر متصل میشوند، لبه دندهای (Costal margin) را تشکیل میدهند و دندههای کاذب (floating ribs) نامیده میشوند. دندهها دارای یک انتهای خلفی شامل سر ، گردن و تکمه و یک انتهای قدامی که با غضروف متصل شده و دارای یک سطح داخلی و یک سطح خارجی و یک کنار فوقانی و یک تحتانی است. در سطح داخلی هر دنده ناودانی برای عبور عروق اعصاب بین دندهای وجود دارد که در دندههای اول ، یازدهم و دوزادهم ، این ناودان وجود ندارد و معمولا این دندهها را دندههای غیر معمولی مینامند.
مهرههای شرکت کننده در ساختمان قفسه سینه ستون مهرهای ، محور مرکزی بدن را تشکیل داده و در عقب ناحیه تنه و در خط وسط قرار دارد و از قاعده جمجمه شروع شده و در تمامی طول گردن و طول تنه امتداد دارد. در کودکان تعداد مهرههای ستون مهرهها ، 33 عدد است که در بالغین پنج تای ما قبل آخر بهم جوش خورده و استخوان خارجی را تشکیل میدهند و 4 تا مهره آخر بهم جوش خورده و استخوان دنبالچه را به وجود می آورند. بنابراین تعداد مهرهها در افراد بالغ به 26 قطعه تقلیل مییابد.
از 24 مهره آزاد ، 7 عدد مهرههای گردن ، 12 عدد مهرههای پشتی و 5 عدد مهرههای کمر را تشکیل میدهند. مهرههایی که در ساختار قفسه سینه شرکت دارند. 12 عدد مهرههای پشتی هستند. مهرهها دارای شکل مشابهی هستند، تنه مهره که در جلو واقع شده ، استوانهای شکل است. قوس مهره که در عقب قرار دارد و با تنه مهره تشکیل سوراخ مهره را میدهد. مجموع سوراخهای مهرهای ، مجرای مهرهای نامیده میشود که در آن نخاع جای دارد. این مجرا در بالا بوسیله سوراخ استخوان پس سری به تمام دندههای قفسه سینه به 12 عدد مهرههای پشتی ستون مهرهای ، متصل هستند.
جناغ سینه (Sternum)
جناغ سینه ، استخوانی پهن است که در قسمت قدامی فوقانی قفسه سینه قرار گرفته و دارای سه قسمت میباشد:
1.دسته (Manobrium): پهنترین و قویترین بخش جناغ سینه است و به استخوان ترقوه ، دنده اول و نیمی از دنده دوم ، متصل میگردد.
2.تنه (Body): بلندترین بخش جناغ سینه بوده و از بالا به دسته متصل شده و زاویهای به نام زاویه جناغی یا زاویه لوئیس که مقداری به جلو تحدب دارد را میسازد و کنارههای طرفی دارای یک بریدگی ناقص در بالا و پایین و 4 بریدگی کامل برای اتصال دندهها میباشد.
3.زاویه خنجری (xiphoid): زایده کوچک خنجر مانندی است که در انتهای جناغ سینه قرار دارد.
عضلات متصل شده بزرگ (Pectoralis major) عضلهای است بادبزنی شکل از دندههای حقیقی قفسه سینه ، جناغ سینه و ترقوه مبدا گرفته و به استخوان بازو متصل میگردد و موجب نزدیک شدن بازو به تنه میشود.
•عضلات سینهای کوچک (Pectorialis minor): عضلهای است سه گوش که در زیر عضله سینهای بزرگ قرار دارد و از سطح خارجی دندههای سوم ، چهارم و پنجم به زایده کوراکوئید استخوان کتف میچسبد، و دندهها بالا برده یا شانه را به جلو میآورد.
•عضلات ساب کلاویوس (Subclavius): از سطح فوقانی دنده اول به سطح تحتانی استخوان ترقوه میچسبد و دنده را بالا برده یا ترقوه را به طرف پایین میکشد.
•عضله دندهای قدامی (Seratus anterior): از 8 - 10 دنده اول شروع شده و به کنار داخلی استخوان کتف متصل میگردد. شانه را به جلو و پایین میآورد.
•عضلات بین دندهای (Inter costals): فضای بین دندهها را اشغال نموده ، جزء عضلات تنفسی محسوب میشوند و دندهها را بهم نزدیک میسازند و شامل سه عضله به شرح زیر میباشند:
◦عضلات بین دندهای خارجی: از کنار تحتانی دنده فوقانی به طرف پایین و جلو سیر کرده و به کنار فوقانی دنده تحتانی میچسبد و در عمل دم تنفس ، شرکت دارد.
◦عضلات بین دندهای داخلی: نسبت به عضله خارجی ، عمقیتر است و مسیر آن به طرف عقب و پایین میباشد و از دنده فوقانی به دنده تحتانی متصل میگردد و در مجاورت جناغ سینه تا زاویه دندهای ادامه داشته و بعد از آن غشایی میگردد و در عمل بازدم تنفس شرکت دارد.
◦عضلات بین دندهای داخلیتر: هم جهت با الیاف عضله بین دندهای داخلی است و به نظر میرسد که از آن منشا گرفته باشد و در ½ میانی فضای بین دندهای قرار دارد.
•پرده دیافراگم: این عضله مهمترین عضله تنفسی میباشد که قفسه سینه را از حفره شکمی ، جدا میسازد. برخی از اعضاء مهم بدن از قبیل آئورت ، مری ، بزرگ سیاهرگ زیرین ، سوراخهایی را به ترتیب در برابر مهره 12 ، مهره 10 ، مهره 8 سینهای در پرده دیافراگم ایجاد کرده و از آن عبور میکنند. دیافراگم به ترتیب به زایده خنجری ، 6 دنده تحتانی و غضروفهای آنها و تنه مهرههای اول تا سوم کمری متصل شده و گنبدی شکل است.
چگونگی حرکت دندهها در حین تنفس
دندهها در وضعیت استراحت طبیعی ، بطور مایل به سوی پایین کشیده شدهاند و به این ترتیب ، موجب میشوند که استخوان جناغ سینه به طرف عقب یعنی به سوی ستون فقرات برود. هنگامی که قفسه سینه بالا برده میشود، دندهها تقریبا بطور مستقیم به طرف جلو برآمدگی پیدا میکنند، بطوریکه استخوان جناغ نیز به طرف جلو و دور از ستون فقرات حرکت میکند و در جریان دم عمیق در مقایسه با بازدم عمیق ضخامت قدامی خلفی قفسه سینه را حدود 20 درصد بیشتر میکند.
دندهها در جریان بازدم متوجه پایین هستند و عضلات بین دندهای خارجی دراز شده و در جهت رو به جلو و رو به پایین کشیده شدهاند. بتدریج که این عضلات منقبض میشوند، دندههای فوقانی را نسبت به دندههای تحتانی به طرف جلو میکشند و این امر مانند اهرمی بر روی دندهها عمل کرده و آنها را به طرف بالا میکشد و از این راه موجب دم میشود. عضلات بین دندهای داخلی دقیقا در جهت مخالف یعنی به عنوان عضلات بازدمی عمل میکنند، زیرا زاویه قرار گرفتن آنها بین دندهها در جهت مخالف بوده و موجب حرکت دندهها در جهت مخالف میشوند.
تغییر شکل قفسه سینه
•بیماری اسکولیوز انحراف و خمیدگی ستون مهرهای به راست و چپ است. در اثر این بیماری ، قفسه سینه تغییر شکل پیدا میکند. یک شانه بالاتر از شانه قرار میگیرد و از پشت دندههای یک طرف برآمده تر از طرف دیگر است.
•در سینه پهن ، قفسه سینه از جلو به عقب فشرده و کتابی به نظر میرسد.
•در سینه قیفی دارای فرورفتگی به شکل قیف در پایین جناغ سینه است.
•در سینه مرغی ، قسمت تحتانی جناغ سینه مانند سینه مرغ پیش آمدگی دارد.
مختصري در مورد آناتومي گردن:
ساختار اسکلتي:
جزء ستون مهره ها مي باشد که هفت مهره از سي و سه مهره را تشکيل مي دهد .
در مهره هاي گردن اولين مهره ، اطلس نام دارد که داراي جسم مهره اي نمي باشد و به صورت يک حلقه استخواني است . دومين مهره به نام اکسيس که به مهره اول متصل شده و موجب حرکات چرخش سر به چپ و راست مي شود . مهره هفتم گردني داراي بلند ترين زائده شوکي بوده و از بقيه مهره هاي گردن بلند تر است . در بخش خلفي گردن قابل لمس مي باشد و در ضمن متمايز کننده مهره هاي گردني يا پشتي است .
آناتومی گردن
یكی از انعطافپذیرترین نواحی در ستون فقرات، ناحیه گردنی (سرویكال) است. ستون فقرات گردنی شامل هفت مهره و دیسکهای بین مهرهای است. این مهرهها با تحمل وزن سر، عامل حرکات متنوع آن نیز هستند. ریشههای عصبی مربوط به اندامهای فوقانی از میان مهرههای گردن عبور کرده و سپس به نواحی بازو، ساعد و انگشتان دست امتداد مییابند. عضلات بسیاری در ناحیه گردن وجود دارند. بعضی از آنها از ناحیه پس سری تا مهرههای سینهای کشیده شدهاند.
عروق خونی، اعصاب و ساختمانهای بالاتنه را به سر متصل میكنند: سرخرگ كارتید، سیاهرگ وداجی، سیاهرگ نایی، سیاهرگ مهرهای، غده تیروئید، اعصاب گردنی و شبكه عصبی بازویی.
این ساختمانها در فضای فشرده محدودی قرار گرفتهاند. بنابراین اگر یك منطقه آسیب ببیند، احتمالا ساختمانهای دیگری نیز از این آسیب متأثر میشوند. در نتیجه زمانی كه با درد ناحیه گردن مواجه میشوید، این احتمال وجود دارد كه علت این درد به منابع دیگری مربوط شود كه از جمله آنها میتوان به تورم گرههای لنفاوی، برجستگی دیسك بین مهرهای (زمانی كه دیسك گردن جابجا شود)، پیچ خوردگی رباط و كشیدگی عضله اشاره كرد. با این وجود كمتر اتفاق میافتد كه راجع به اهمیت گردن فكر كنید. در ضمن وقت كمتری را به اجرای تمرینات تقویتی گردن اختصاص میدهید. تنها كسانی كه از اهمیت این موضوع آگاه دارند، ورزشكارانی هستند كه رشته ورزشی آنها مستلزم تماس بدنی است.
ساختار عضلاني:
عضلات جناغي چنبري پستاني ، طويل گردني ، راست راسي قدامي ، طويل راسي و نردباني خلفي، مياني و قدامي ، عضلات موجود در اين ناحيه مي باشد که حرکات تا شدن ، باز شدن و چرخش ها را براي سر شما امکان پذير مي کنند .
قوي کردن اين عضلات مي تواند تا حدي از درد در ناحيه گردن در ميانسالي را کاهش دهد
تفاوت عمدهای میان عضلات گردن و عضلات اندامها وجود دارد. در مورد اندامها باید گفت كه یك عضله (نظیر عضله بازویی چپ) به مجموعهای از استخونها (واقع در بازوی چپ) متصل است. برخلاف آنچه گفته شد عضلات گردن روی یك ساختمان كلی (نظیر جمجمه یا مهرههای گردن) فعالیت میكنند. به این منظور، عضلات طرفین گردن طوری قرار گرفتهاند كه یك عضله در هر طرف گردن وجود دارد. گردن مركب از چند عضله مختلف است. اما فقط چند تا از آنها به تنهایی روی مهرهها فعالیت میكنند. در این جا راجع به عضلاتی كه حنجره(حاوی طنابهای صوتی) و حلق (گلو) را تحت كنترل قرار میدهند بحث نمیكنیم.
● عضله ترقوی- ماستوئیدی
نام این عضله حاوی اطلاعات ارزندهای است. زیرا محل استقرار سر ثابت و متحرك این عضله را به خوبی نشان میدهد. این عضله دو طرفی از دو منطقه جناغ سینه و ترقوه شروع میشود. ترقوی به طرف بالا و پهلو امتداد داشته، به زایده ماستوئیدی استخوان گیجگاهی متصل بوده و سر متحرك این عضله را تشكیل میدهد. برجستگی كوچكی كه در قاعده جمجمه و پشت گوش احساس میكنید محل دقیق زایده مستوئیدی را به خوبی نشان میدهد. زمانی كه یكی از عضلات ترقوی- ماستوئیدی فعال میشود سر به طرف عضله فعال كج میشود. زمانی كه دو عضله با هم فعالیت میكنند گردن به جلو خم میشود و این عمل از طریق حركت چانه به طرف سینه میسر میشود.
● عضله مهرهای رأسی
این عضله، بخشی بزرگ و فوقانی (به طرف سر) عضله مهرهای را تشكیل میدهد كه در قسمت اعظم طول بخش میانی پشت امتداد دارد. بخش رأس (سر) عضله مهرهای از طرفین زایدههای خاری (برجستگی وسط مهره) قفسه منشعب شده و در محل اتصال به زایده ماستوئیدی، سر متحرك عضله را تشكیل میدهد. زمانی كه دو عضله چپ و راست با هم فعالیت میكنند، گردن و سر كشیده میشود.
● عضله نردبانی قدامی
عضله ترقوی- ماستوئیدی، عضلات نردبانی قدامی، میانی و خلفی را تا حدی پوشش میدهد. عضله نردبانی قدامی از زایدههای عرضی (برجستگی كنارههای هر مهره) بخش میانی ۳ یا ۴ مهره گردنی سرچشمه میگیرد. این عضله به طرف پایین و پهلو كشیده شده و سر متحرك آن در ناحیه دنده اول به وجود میآید. عمل این عضله سبب میشود منطقه گردنی ستون مهرهها خم شود.
● عضله نردبانی میانی
عضله نردبانی میانی بزرگتر از سایر عضلات نردبانی است. سر ثابت آن در ۶ مهره گردنی قرار دارد. عضله نردبانی میانی نیز همچون عضله نردبانی قدامی به پایین و پهلو كشیده میشود و سر متحرك آن در دنده اول قرار دارد. بین دو عضله نردبانی میانی و قدامی، روزنهای وجود دارد كه توسط اعصاب و عروق خونی مهمی كه به عضلات بازو و بالاتنه كشیده میشوند، پر میشود. عمل این عضله سبب میشود مهرههای گردنی خم شده و به طرف مخالف بچرخند (عضلات سمت چپ، سر را به طرف راست میچرخانند).
● عضله نردبانی خلفی
معمولا عضله نردبانی خلفی كوچكتر از دو عضله نردبانی دیگر است. این عضله از پشت زایده عرضی ۲ یا ۳ مهره گردنی تحتانی منشعب میشود. عضله نردبانی خلفی به طرف پایین كشیده شده، بین عضله نردبانی میانی و عضله بالا برنده كتف قرار گرفته از دنده اول عبور كرده و با دنده دوم یا سوم ارتباط پیدا كرده و سر متحرك این عضله را تشكیل میدهد. این عضله، مهرههای گردنی را منقبض كرده و میچرخاند.
● عضله طویل
نام این عضله به این علت انتخاب شده است كه جزو عضلات دراز بدن است. در واقع عضله طویل، بخش فوقانی عضلات راست كننده مهرهها را تشكیل میدهد. این عضله از زایده عرض مهرههای گردنی شروع شده و در زایده عرضی مهرههای فوقانی (به طرف بخش فوقانی سر)، سر متحرك عضله را به وجود میآورد. زمانی كه عضله طویل یك طرف گردن فعالیت كند، گردن به پهلو خم میشود؛ اما زمانی كه هر دو عضله طویل با هم فعالیت كنند، عضله را نیز میكشند.
زانو مفصلی است که غیر از حرکت باز و بسته شدن دارای حرکات خفیف چرخش به داخل و خارج نیز می باشد در تشکیل و نگهداری مفصل زانو, استخوان ها , رباط ها و غضروف هایی شرکت دارند که آنها را توضیح می دهیم.
استخوان ها :
- سه استخوان در تشکیل مفصل زانو شرکت دارند.
- در بالا استخوان ران و در پائین استخوان درشت نی و در جلو استخوان کشکک در تشکیل مفصل زانو شرکت می کنند.
- استخوان نازک نی در تشکیل مفصل زانو شرکت ندارند اما درست در مجاورت بخش خارجی مفصل زانو قرار دارد.
رباط ها :
- رباط ها باندهای فیبری هستند که دو استخوان را به هم ارتباط و متصل می کنند.
- زانو 4 رباط مهم دارد که این 4 رباط استخوان ران را به استخوان درشت نی محکم متصل می کنند و پایداری استاتیک مفصل زانو را تامین می کنند.
- رباط های صلیبی قدامی و خلفی سبب پایداری مفصل زانو در حرکات به سمت جلو و عقب و ضربات در این جهات و نیز پایداری مفصل زانو در برابر حرکات چرخشی اعمال شده به زانو می شوند.
- رباط های جانبی داخلی و خارجی که در طرفین زانو قرار دارند هم سبب پایداری مفصل زانو در برابر اعمال نیرو به سمت خارج و داخل زانو می شوند.
تاندون ها: تاندون ها عضلات را به استخوان اتصال می دهند.
- تاندون عضله چهار سر رانی ( جلوی ران )- در پائین در جلوی مفصل زانو به استخوان کشکک اتصال می یابد و ادامه آن در پائین کشکک به استخوان درشت نی اتصال می یابد. عمل عضله چهار سر رانی باز کردن زانو می باشد.
غضروف ها:
- به ساختمان های غضروفی زانو منیسک می گوئیم که در بین دو استخوان درشت نی و ران قرار دارند و سبب افزایش سطح تماس در استخوان فوق و افزایش پایداری مفصل زانو می شوند.
بورس ها :
- بورس یک کیسه کوچک حاوی مایع است که سبب تسهیل حرکات مفصلی می شوند.
- زانو سه بورس دارد که عبارتند از : بورس کشکک ( جلوی کشکک و زیر پوست ) و بورس زیر کشکک و بورس غازی (Anserine) که در سمت داخل زانو حدود 2 اینچ زیر مفصل زانو قرار دارد.
انواع زانو درد
درد زانو را می توان به دو نوع حاد و مزمن تقسیم بندی کرد. همواره باید توجه داشت که دردی که در زانو احساس می شود می تواند ناشی از درد واقعی زانو باشد یا یک درد ارجاعی از ناحیه کمر, ران و یا مچ پا باشد.
علل درد حاد زانو
1- شکستگی:- تعریف : ناشی از اصابت ضربه یا برخورد به مانع با سرعت و شدت زیاد است ( تصادف رانندگی یا تکل در فوتبال )
- نشانه ها : تورم و کبودی زانو بهمراه درد بسیار شدید و نیز محل آسیب در لمس بسیار دردناک است. درد به حدی شدید است که فرد نمی تواند راه برود یا وزن خود را روی آن پا بیاندازد.
- ارزیابی : شکستگی در محل زانو یک اورژانس محسوب می شود و باید سریعاً توسط پزشک معاینه شود و بررسی های لازم مثل انجام رادیوگرافی صورت گیرد.
- درمان : بر حسب نوع شکستگی می تواند شامل آتل بندی و گچ گیری باشد یا جراحی صورت گیرد.
- پیش آگهی : معمولاً- شکستگی بدون شکل خاصی بهبود می یابد. البته برخی انواع شکستگی می تواند منجر به آرتروز و آسیب عصبی عروقی شوند.
2- کشیدگی و پارگی رباط های جانبی زانو: - تعریف : رباط جانبی داخلی زانو شایع ترین رباط زانو است که دچار آسیب دیدگی می شود . مثل همه رباط های دیگر می تواند دچار کشیدگی ( پارگی جزئی ) و یا پارگی کامل شود.
- نشانه ها : کشیدگی شدید یا پارگی رباط جانبی داخلی زانو سبب احساس پارگی در سمت داخلی زانو می شود. همچنین بدنبال آن زانو ممکن است متورم و ناپایدار شود. عامل این آسیب اعمال فشار قوی به سمت خارج زانو است بطوریکه زانو از خارج به داخل فشرده شود. دقیقاً برعکس این اعمال فشار ( یعنی از داخل به خارج زانو ) در آسیب رباط جانبی خارجی رخ می دهد. در هر دو حالت در محل اصابت ضربه به زانو کبودی و در سمت مقابل کشیدگی رباط یا پارگی آن رخ می دهد. ورزش های تماسی مثل فوتبال از مهمترین علل این آسیب محسوب می شوند.
- ارزیابی : بعد از یک شرح حال سریع و معاینه فیزیکی توسط پزشک و انجام اقدامات اولیه حمایتی ( سرما درمانی, فشار موضعی, بالا نگه داشتن و استراحت ) معمولاً پزشک درخواست MRI برای بررسی وضعیت رباط می کند.
- درمان : در موارد کشیدگی خفیف این دو رباط همان درمان حمایتی که اشاره شد کافی است. اما در موارد پارگی رباط جراحی بهترین پاسخ درمانی را خواهد داشت.
3- کشیدگی و پارگی رباط های صلیبی :
- تعریف : آسیب رباط صلیبی قدامی که از شایع ترین آسیب های ورزشی است اغلب در نتیجه ایست ناگهانی و اعمال فشار به جلو روی زانو ناشی از این ایست ناگهانی و نیز در پیچ خوردگی های زانو ایجاد می شود. رباط صلیبی خلفی قویتر و محکم تر از رباط صلیبی قدامی است و کمتر دچار پارگی می شود. کشیدگی و پارگی های رباط صلیبی خلفی احتیاج به نیروی زیادی دارد مثل برخورد داشبورد ماشین به پائین زانو در هنگام تصادف رانندگی. بخاطر همین نیروی شدیدتر برای پارگی رباط صلیبی خلفی نسبت به نوع قدامی اغلب آسیب های رباطی همراه یا آسیب منیسک هم همراه با آسیب رباط صلیبی خلفی وجود دارد.
- نشانه ها : اگر رباط صلیبی قد
توجه : با انتخاب هر قالب قالب وبلاگ شما تغییر خواهد کرد .
نام قالب : 113 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 112 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 111 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 110 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 109 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 108 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 107 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 106 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 105 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 104 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 103 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 102 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 101 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 100 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 99 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 98 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 97 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 96 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 95 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 94 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 93 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 92 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 91 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 90 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 89 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 88 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 87 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 86 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 85 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 84 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 83 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 82 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 81 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 80 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 79 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 78 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 77 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 75 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 73 طراح : لوکس بلاگ انتخاب قالب |
نام قالب : 72 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 71 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 70 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 69 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 68 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 67 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 66 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 65 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 64 طراح : ماه انتخاب قالب |
نام قالب : 63 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 62 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 61 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 60 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 59 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 58 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 57 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 56 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 55 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 54 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 53 طراح : نازترین انتخاب قالب |
نام قالب : 52 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 51 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 50 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 49 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 48 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 47 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 46 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 45 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 44 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 43 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 42 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 41 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 40 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 39 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 38 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 37 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 35 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 35 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 34 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 33 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 32 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 31 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 30 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 29 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 28 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 27 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 26 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 25 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 24 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 23 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 22 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 21 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 20 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 19 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 18 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 17 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 16 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 15 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 14 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 13 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 12 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 11 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 10 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 09 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 08 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 07 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 06 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 05 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 04 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 03 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 02 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
نام قالب : 01 طراح : ماه ترین انتخاب قالب |
سید مجید بنی فاطمه ( 6 مطالب )
- حاج سعید حدادیان ( 2 مطالب )
در این بخش مداحی های حاج سعید حدادیان برای دانلود درج می گردد
- ولادت حضرت زهرا(س) ( 2 مطالب )
لینک مستقیم فایل های صوتی و تصویری ولادت حضرت از زهرا از مداحان مطرح و درجه یک کشوری
- سایر مداحان ( 7 مطالب )
- سایر مداحان اهل بیت اعم از مشهور و گمنام
- دانلود نرم افزارهای مداحی ( 1 مطلب )
- حضرت علی اکبر(ع) ( 1 مطلب )
1 | مناجات شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (شاه قامت قیامتی داریم) | |||
2 | شعر شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ای دلبر زبانزد آئینههای نور) | |||
3 | شعر شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (سقا به آب، لب ز ادب آشنا نکرد) | |||
4 | شعر شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ای که آوره چشمان تو دریا میشد) | |||
5 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (حرم از العطش اهل حرم می سوزد) | |||
6 | شعر شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ای که آوره چشمان تو دریا میشد) | |||
7 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (از چشمه سارت آبرو پرکرد موسی) | |||
8 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ای بلند همیشه در بالا) | |||
9 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ابروانش مثل دو بال پرستو در هم است) | |||
10 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (مَپسَند ای امید من و میر لشگرم) | |||
11 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (حساب می کنم امشب مساحت حرمت را) | |||
12 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ای ساغر دل شکسته عباس) | |||
13 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (برخیز ای ستون حرم وقت خواب نیست) | |||
14 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ای كه غم تو داده بروز انكسار من) | |||
15 | مدح حضرت عباس(ع)(گر غم به دلت داری، غمخوار ابالفضل است) | |||
16 | مدح حضرت عباس(ع)(بین شك كردگان اگر انداخت) | |||
17 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ز سجایای تو انگار به ما هم دادند) | |||
18 | مناجات محرمی شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (محرّم آمده از شهر غم، عَلَم در دست) | |||
19 | مناجات حضرت ابوالفضل(ع) (داری به یک فرات بدل می کنی مرا) | |||
20 | مرثیه شهادت حضرت ابوالفضل(ع) (ز سجایای تو انگار به ما هم دادند) | |||
21 | متن روضه حضرت ابوالفضل العباس - سید مهدی میرداماد | |||
22 | متن روضه جانسوز برای روز تاسوعا و شهادت حضرت عباس | |||
23 | نوحه واحد حضرت عباس (ع) با دانلود سبک نوحه از میثم میرزایی (به یاد ناله ی تو ادرک اخا میمونم) | |||
24 | شعر شهادت حضرت عباس(ع)(در مشک تشنه، جرعه ی آبی هنوز هست) | |||
25 | شعر شب تاسوعا (نقاش اسب را که زمینگیر می کشد) | |||
26 | یا کاشف الکرب عن وجه الحسین | |||
27 | نام تو، نگین قلب پُر احساس است | |||
28 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع),(تو که داداش با وفایی)با نوای حاج مهدی مختاری | |||
29 | اشعار محرم,(آرزومونه با یک پرچم سرخ یا حسین)با نوای حاج مهدی مختاری | |||
30 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(سردار سر شکستهٔ در خون شناورم!) | |||
31 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(هر وقت دلش هوای دریا می کرد) | |||
32 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(نسیم روضه وزیدن گرفت در مویت) | |||
33 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(ماه گیسوی پریشان بلندی دارد) | |||
34 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(اشک فرات بود ز مشکت چکیده بود) | |||
35 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(ای دل مددی آمده ام بر در عباس) | |||
36 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(تیر بر مشک زدند و ز جفا خندیدند) | |||
37 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(مَپسَند ای امید من و میر لشگرم) | |||
38 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(صحنه را چشم خدا غمزده رؤیت میکرد) | |||
39 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(سقا کریم بود و خدایش کریم تر) | |||
40 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(اصلا تو افريده شدي محض دلبري) | |||
41 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(می رود جان ز تنم با نفس آخر تو) | |||
42 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(غزل میگفت سقا دست هایش) | |||
43 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(اگر به جلوه برآید نگاه محشر تو) | |||
44 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(سد پولادین دشمن را شکـسـت) | |||
45 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(گر جگر خشک شود، خشکی لب ها حتمی ست) | |||
46 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(عاقبت لشگری ازتیر گرفتارش کرد) | |||
47 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(قلم به دست شدم تا ز دست ها بنویسم) | |||
48 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(در علقمه صدا به صدا هم نمي رسد) | |||
49 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(بازوی محکم یاری ولایت عباس) | |||
50 | اشعار شهادت حضرت عباس(ع)،(ابالفضل پشتُ پناه حسین(ع)) | |||
<< شروع < قبلی 1 2345بعدی > انتها >> | ||||
صفحه 1 از 5 |
مبادا پدر سوگوارم شوی | |||
اکبر نیکو سیر قدری بخند | |||
علی اکبرم ای گل پرپرم | |||
علی اکبرم ای گل پرپرم | |||
شعر مرثیه برای حضرت علی اکبر (ع) - با عنوان وای از آن لحظه که . - (آمد ٬ رسید بر سر رعنا جوان خویش) | |||
دانلود متن شعر نوحه حضرت علی اکبر (ع) با مداحی سید مهدی میرداماد | |||
مبادا عمهام زينب ز مرگم باخبر گردد | |||
اکبرم ای اکبرم | |||
ناله حضرت علی اکبر(در خیمه بود دست پدر سوی آسمان) | |||
مدح زیبا برای حضرت علی اکبر (ع) - (من اولين مصراع نظم كربلايم) | |||
شعر مصیبت حضرت علی اکبر -(بسوخت آخر جگرم، بگوی با من سخنی) | |||
اشعار حضرت علی اکبر از یوسف رحیمی - (تو در تجلّياتِ الهي چنان گمي) | |||
شعر حضرت علی اکبر (ع) - (گریه مکن اِنَّ...اصطفایی را که می بوسی) | |||
دوپلک زخمی(ایمان غلامی)باب الجنه | |||
لرزه به جان پدر(ایمان غلامی)اثر احسان محسنی فر | |||
حضرت علی اکبر ( نوحه پنجم )-(عباس، قرآن بخوان، زینب دعا کن) | |||
ضرت علی اکبر ( نوحه چهارم )-(ای لشکر کوفه علیِاکبرم من) | |||
حضرت علی اکبر ( نوحه سوم )-(دور شدی از برم، با لب عطشان علی) | |||
حضرت علی اکبر ( نوحه دوم )-(ای تمام حاصلم بابا) | |||
حضرت علی اکبر ( نوحه اول )-(ماه پر از ستارهام، مصحف پارهپارهام) | |||
خنده زخم-(ای گل در بهار، پرپر شده) | |||
زخم روی زخم-(ای شسته روی خویش، به خون جبین، علی) | |||
حضرت علی اکبر-(ثمر دلم که وجود تو شده پاره چون جگرم علی) | |||
شعر مصیبت علی اکبر از زبان پدر- بنشینم و از سوز جگر ناله برآرم | |||
دانلود مداحی برای حضرت علی اکبر ویژه مداحان |
گهواره خالی-(بخواب آروم علی جان، که مادرت بیداره) | |||
شعر برای شب هفتم محرم -(وقتش رسیده است که پر در بیاوری) | |||
شعر حضرت علی اصغر (ع) - (ساییده شد لبان تو اینگونه چوب را ) | |||
شعری زیبا از لطیفیان در باره حضرت علی اصغر (ع) - (گهواره خالی می شود با رفتن تو) | |||
روضه در مصیبت رباب و علی اصغر -(به گوش می رسد اکنون صدای حنجره اش) | |||
اشعار زیبا برای شب هفتم محرم و حضرت علی اصغر (ع) - (دیدنت در همه راه معما شده است) | |||
چند دوبیتی زیبا برای حضرت علی اصغر (ع) - (این پرچم عشق است که بر دوش من است) | |||
اشعار روضه علی اصغر (ع) - (به روی دست غریبی کبوتری پر زد) | |||
شعر زیبا برای حضرت علی اصغر امام حسین - (طفلی به روی دست رجز خوان کربلا) | |||
شعر برای زمان دفن کردن بدن کوچک علی اصغر (ع) - (چگونه خاک بریزم به روی زیبایت) | |||
شعر برای صفل رباب - (مثل پرنده بال گشودی رها شدی ) | |||
شعرمدح برای حضرت علی اصغر (ع) - (کسی که نام شما را صغیر می خواند ) | |||
شعر برای هفتم محرم و حضرت علی اصغر (ع) - (یک باره خنده کردی و عالم خراب شد ) | |||
خندید به روی پدر آندم که رها شد - (گهواره تکان میخورد ٬ آرام نگیرد) | |||
السلام علی الرضیع الصغیر - شعر روضه حضرت علی اصغر (ع) - (باغبان آغوش خود را باز کرد) | |||
نوحه سنگین برای حضرت علی اصغر (ع) به همراه دانلود سبک با صدای حاج ابوالفضل بختیاری - (تموم دنیا دنیا میدونن جای یه شیر خواره) | |||
شعر زیبا برای كودك شش ماهه - (از حادثه اي سرخ خبر داشت نگاهش ) | |||
نوحه واحد سینه زنی به همراه سبک(با ناله هات می زنی،آتیش به جون مادرت) | |||
نوحه سينه زني در مصيبت حضرت علي اصغر(طفل خاموش من زينت دوش من(2)) | |||
نوحه شور براي حضرت علي اصغر(غنجه اي از باغ ولائي) | |||
تا به عرش می برمت اثر جعفر رسول زاده- (تو مثل آن گل سرخی که تازه وا شده است ) | |||
امام هست من ( نوحه دوم ) - (ای تمـام لشکـرم، ای علـی اصغرم) | |||
شعر زیبا برای حضرت علی اصغر با عنوان حال دعا -(طفل شیرم شیر نه، تیر بلا را دوست دارم) | |||
حضرت علی اصغر ( نوحه اول ) - (با خون گلوی علی اصغر بنویسید) | |||
مصیبت حضرت علیاصغر - (تقدیم دوست کردم، هفتاد ماهپاره) | |||
خنده فتح - (ای مشعل محفل الستم) | |||
شعر شب هفتم محرم - (رباب هست و خروش و خسته حالي) | |||
نوحه حضرت عباس و عطش کودکان حرم - (یابن ام البنین العطش العطش) | |||
آب - (ماهْرویان، از عطش در پیچ و تاب) | |||
حضرت علی اصغر(محله درویش) - (ابی ندارم واسه تو جز اشکایی که می بارم) | |||
شعر سینه زنی برای حضرت علی اصغر (ع) - تا در آغوش پدرماوا گرفت | |||
زبانحال امام به تير سه شعبه - ( اي تير بلا شيشه ي جان را تو شكستي) | |||
عزم سفر - (بال و پرمی زنی پیش نگاه پدر) | |||
شعر زمینه شب هفتم محرم (حضرت علی اصغر) به همراه فایل صوتی سبک زمینه - (ای ذبیح آب پسر رباب چقدر شدی) | |||
شعر سینه زنی حضرت علی اصغر (اجرا شده توسط حاج محمود کریمی)- (اينمنواينشوروشرر،منوپرقنداق) |
احلي من عسل -(اي ساقي ميخانه بزن از عشق پيمانه ) | ||||
می دود سوی عمو تا که کند دفع بلا(عبدالله بن الحسن ع ) | ||||
حضرت قاسم ( نوحه پنجم ) به همراه فایل صوتی سبک | ||||
حضرت قاسم ( نوحه چهارم ) به همراه فایل صوتی سبک | ||||
حضرت قاسم ( نوحه سوم ) به همراه فایل صوتی سبک | ||||
حضرت قاسم ( نوحه دوم ) به همراه فایل صوتی سبک | ||||
حضرت قاسم ( نوحه اول )-(شهید خونین بدنم، زره شده پیرهنم) | ||||
حضرت قاسم-(ای ماه من! که ماهی در خون شناوری) | ||||
گرگان کوفه-(او بود و یک لشکر، ولی لشگر، چه کردند) | ||||
اینک یتیم امام مجتبی با لشکر | ||||
جواب قاسم به عمو-( از زخم تیغت، از عسل خوشتر، عموجان) | ||||
حضرت قاسم-( ای عارضت، خرمتر از برگ گل یاس) | ||||
شعر شب ششم محرم حضرت قاسم (ع)-(آمدم جان عمو اشک فشان در بر تو) | ||||
یک نفس.. اثر علیرضا لک در شهادت عبدالله(ایمان غلامی باب الجنه) | |||
نوحه حضرت عبدالله بن حسن (مرا ببخش،در آتش فراق شعله ور شدم) | |||
عمه جانم بین عمو تنهای تنها مانده است(عبداله بن الحسن ع) | |||
عمه جانم بین عمو تنهای تنها مانده است | |||
وقت جان کندن من هست عمو می بینی (عبداله بن الحسن) | |||
ذكر شهادت حضرت عبدالله بن الحسن علیه السلام | |||
موجی ز دریا مانده - (موجی ز دریا مانده ام، رفتند و تنها مانده ام) | |||
ای یاس باغ من-(ای یادگار من، جان برادرم) | |||
نوحه حضرت عبدالله به همراه فایل صوتی سبک-(در یاریت عموجان، دست از تنم جدا شد) |
ذكر شهادت مسلم بن عوسجه و حبیب بن مظاهر | |||
پیر کربلایی-(اسدی، حبیب عترت! گل باغ آشنایی! ) | |||
یا حبیب-(من حبیب پسر فاطمه ام، یار حسینم ) | |||
حبیب کربلا-(حبیب کربلا، یا بن المظاهر) | |||
دو پرورده ی زینب-(ما که از عشق تو که در تب باشیم) | |||
شعر شب چهارم محرم-(گیرم که رد کنی دل ما را خدا که هست) | |||
حضرت حبیب ( نوحه سوم ) به همراه فایل صوتی سبک-(حبیب با وفایم، محبوب باصفایم) | |||
حضرت حبیب ( نوحه دوم ) به همراه فایل صوتی سبک-(ای شهید ظهر عاشورا حبیبی) | |||
حضرت حبیب ( نوحه اول ) به همراه فایل صوتی سبک-(حبیب ابن مظاهر طرفدار حسینم) | |||
حضرت حبیب-(مشتاق تو بودم، چه به پیری، چه جوانی) | |||
حضرت حبیب-( ای گشته پیر مکتب ایثار ما، حبیب) |
حضرت حر ( نوحه چهارم ) به همراه فایل صوتی سبک-(یابن زهرا، من حر گنهکار توام) | |||
حضرت حر ( نوحه سوم ) به همراه فایل صوتی سبک | |||
حضرت حر ( نوحه دوم ) به همراه فایل صوتی سبک-(ای لشکر کفار، منم حر ولایت) | |||
حضرت حر ( نوحه اول ) به همراه فایل صوتی سبک-(بار گنه به دوشم، میگریم و خموشم) | |||
زبان حال حضرت حر-(مظهر عفو خدا، حجت دادار حسین) | |||
حر ریاحی-(ای مظهر عفو خدا، دریای غفران) |
خدا نکند | |||
شعر زیبا برای وداع با ماه محرم و صفر و مناجات با امام زمان (عج) - (همراهِ با محرم ماهِ صفر تموم شد) | |||
شعر وداع با محرم و صفر-(قسم هر قطره از بارانِ نم نم) | |||
خدانگهدار ماه صفر ماه محرم-(سفره 2 ماه عزا بسته میشه امشب خدا) | |||
شعر در مورد وداع با ماه محرم و صفر-(يادش به خير چه شبهايي اومدم و صدات زدم) |
|
||||||
# | عنوان مطلب | |||||
1 | شعر شب عاشورا(از نگاهت خوب فهمیدم که بار آخر است) | |||||
2 | شعر شب عاشورا(شب تا سحر یک ریز صحرا گریه می کرد) | |||||
3 | شعر شب عاشورا(در خیمه ها صدای خدایا بلند شد ) | |||||
4 | شعر شب عاشورا (ستاره می شود و می وزد سری در باد) | |||||
5 | شعر شب عاشورا (پشت امواج آبی اروند،می فرستیم قاصدکها را) | |||||
6 | شعر شب عاشورا (شب قدر همه ی اهل ولا عاشوراست) | |||||
7 | رباعی روز عاشورا (هـر قطـره ی خـون حکایت از دریا گفت) | |||||
8 | شعر شب عاشورا (این چه شوری است که اینگونه بلا خیز شده) | |||||
9 | رباعی روز عاشورا (علمهای عزا برپاست در دل) | |||||
10 | شعر شب عاشورا (حال ما در غم عظمای تو دیدن دارد) | |||||
11 | رباعی عاشورا (رسیده عصر عاشورا، در این سو) | |||||
12 | شعر شب عاشورا (صدایم کاش می کردی، که از ماندن بپرهیزم ) | |||||
13 | شعر شب عاشورا (بیا بنگر، خیمه ها در دل، آتشـــی یکسر، در نهان دارند) | |||||
14 | شعر شب عاشورا (هنگام استجابت یک انتخاب بود) | |||||
15 | رباعی روز عاشورا ( در مسلخ خویش، عشقبازی کردند) | |||||
16 | شعر شب عاشورا (چشم ما به در مانده بی خبر، وعدهی اجابت به ما بده) | |||||
17 | شعر شب عاشورا (ای مرثیهخوان! زبان عاشورا باش) | |||||
18 | شعر شب عاشورا (من و قاسم دو تایی به هم دیگه قولی دادیم) | |||||
19 | شعر شب عاشورا (سری اندر گوش هر یک ، باز گفت) | |||||
20 | شعر شب عاشورا (در شب پر شور عاشورا ، به دشت کربلا) | |||||
21 | شعر شب عاشورا (پايان کار و ، مقصد راهم شهادت است) | |||||
22 | شعر شب عاشورا (امشب شهادتنامه عشاق امضا مى شود) | |||||
23 | شعر شب عاشورا (شب است وبوی جدایی زکربلا آید) | |||||
24 | شعر شب عاشورا (ای خدا با تو من امشب سر سودا دارم) | |||||
25 | شعر شب عاشورا (خدا کند نرود امشب و سحر نشود ) | |||||
<< شروع < قبلی 1 234بعدی > انتها >> | ||||||
صفحه 1 از 4 |
زبانحال حضرت زینب کبری س با برادر(نظاره کرده ام ای جان به صحنه های عجیب) | |||
زبانحال حضرت زینب س با برادر جانش حسین ع (ببین که عرصه برایم چه تنگ گردیده) | |||
زبانحال حضرت زینب س با برادر جانش حسین ع (ای برادر جان مرا هم می زدند) | |||
چند دوبیتی (گریه ی روی نی ات مشکوک است) | |||
زبانحال زینب کبری س با امام حسین ع (به نیزه دیدمت ای جان که غرق آوازی) | |||
به مناسبت ورود به شام خطاب به محضر مبارک امام زمان(عج) | |||
شعر بسیار زیبا در باره ی کوفه و شام (غصه ات دروازه ی ساعات بود) | |||
ببین که حق روضه ات دگر شده ادا حسین | |||
من نمی گویم چرا رگهای تو چین خورده است | |||
(یالای نی)زبان حال بسیار زیبا اثر استاد لطیفیان(ایمان غلامی)باب الجنه | |||
ظلم بیحساب-(طشت طلا و چوب و لب و آیه و شراب) | |||
شام خراب-(حورا و طناب؟ وای بر من) |
زبانحال حضرت زینب س با برادر جانش حسین ع (سر به دیوار غمت بگذارم ) | |||
شعر بسیار بسیار بسیار زیبا در راه کوفه و شام(... چیز دیگری است) | |||
ببینمت اثر استاد لطیفیان (ایمان غلامی)باب الجنه | |||
امان از دل زینب ( نوحه ) به همراه دانلود فایل صوتی سبک | |||
ای پسر فاطمه! قرآن بخوان | |||
سر تو، بر سر نی، آفتاب داور من | |||
دروازه کوفه-(خون جبین من، که سرازیر میشود) | |||
دروازه کوفه-(هلال من چرا پر از خاکستری) |
زینب اگر نبود علی زینتی نداشت | |||
شور زیبا همراه با سبک (اینجا همون جاییه که - سر داداشمو بریدن) | |||
چه بر روز تو آوردند داداش | |||
پا به پای نیزه تو -(منزل به منزل پا به پای نیزه ی تو) | |||
یک مدینه تا مدینه -(یک مدینه تا مدینه ، داغ و ماتم دیده ای) | |||
کاروان سالار من بنما نظر بر حال من | |||
شعری از مصائب کوفه و شام(ای حسسینی که سرت بر نی بود) | |||
بتاب ای شمس عالم تاب، ز روی نی به چشم مست | |||
تو ای امّید دنیایم لبم را با رگت آمیز | |||
دشمن کند با کعب نی مهمان نوازی | |||
ببین از روی نی حالم خراب است | |||
بین که زخم است ز ضربه مه من، هر جایم | |||
دست پر آمده بودند همه اهل عرب | |||
دشمن دون به لگد کرده ز پهلو تایم | |||
ای یوسف من پیرهنت غارت شد | |||
روی نیزه ها، خالی جای تو | |||
مادرم گفت مرا مست رخ یار شوم | |||
بند بند پیکرت از هم گسسته یا حسین | |||
در جسم تو صد زخم هست، طاقت ندارم یا حسین | |||
صوت قرآن روی نی، کرده خزانم یا حسین | |||
تو را به روی نی اخا، به سنگ می زنند و من | |||
من به کعب و تازیانه کرده ام عادت شما | |||
دیدم از بالای نی، نیزه به پهلویت زدند | |||
روی نیزه چقدر زیبایی | |||
دشمن کند با کعب نی مهمان نوازی | |||
متن کامل شعر زیبای نون و قلم (نون و قلم نبی ست و ما یسطرون حسین) | |||
معجزات زینب -(روز اول چه خوب يادم هست) | |||
شعری بسیار زیبا و محزون در باره شهادت امام حسین و زیر آفتاب قرار گرفتن جسم مطهر ایشان |
|
||||||
# | عنوان مطلب | |||||
1 | شعر شب عاشورا(از نگاهت خوب فهمیدم که بار آخر است) | |||||
2 | شعر شب عاشورا(شب تا سحر یک ریز صحرا گریه می کرد) | |||||
3 | شعر شب عاشورا(در خیمه ها صدای خدایا بلند شد ) | |||||
4 | شعر شب عاشورا (ستاره می شود و می وزد سری در باد) | |||||
5 | شعر شب عاشورا (پشت امواج آبی اروند،می فرستیم قاصدکها را) | |||||
6 | شعر شب عاشورا (شب قدر همه ی اهل ولا عاشوراست) | |||||
7 | رباعی روز عاشورا (هـر قطـره ی خـون حکایت از دریا گفت) | |||||
8 | شعر شب عاشورا (این چه شوری است که اینگونه بلا خیز شده) | |||||
9 | رباعی روز عاشورا (علمهای عزا برپاست در دل) | |||||
10 | شعر شب عاشورا (حال ما در غم عظمای تو دیدن دارد) | |||||
11 | رباعی عاشورا (رسیده عصر عاشورا، در این سو) | |||||
12 | شعر شب عاشورا (صدایم کاش می کردی، که از ماندن بپرهیزم ) | |||||
13 | شعر شب عاشورا (بیا بنگر، خیمه ها در دل، آتشـــی یکسر، در نهان دارند) | |||||
14 | شعر شب عاشورا (هنگام استجابت یک انتخاب بود) | |||||
15 | رباعی روز عاشورا ( در مسلخ خویش، عشقبازی کردند) | |||||
16 | شعر شب عاشورا (چشم ما به در مانده بی خبر، وعدهی اجابت به ما بده) | |||||
17 | شعر شب عاشورا (ای مرثیهخوان! زبان عاشورا باش) | |||||
18 | شعر شب عاشورا (من و قاسم دو تایی به هم دیگه قولی دادیم) | |||||
19 | شعر شب عاشورا (سری اندر گوش هر یک ، باز گفت) | |||||
20 | شعر شب عاشورا (در شب پر شور عاشورا ، به دشت کربلا) | |||||
21 | شعر شب عاشورا (پايان کار و ، مقصد راهم شهادت است) | |||||
22 | شعر شب عاشورا (امشب شهادتنامه عشاق امضا مى شود) | |||||
23 | شعر شب عاشورا (شب است وبوی جدایی زکربلا آید) | |||||
24 | شعر شب عاشورا (ای خدا با تو من امشب سر سودا دارم) | |||||
25 | شعر شب عاشورا (خدا کند نرود امشب و سحر نشود ) | |||||
<< شروع < قبلی 1 234بعدی > انتها >> | ||||||
صفحه 1 از 4 |
بدیدم جان زهرا را که از جو ستم بی جان | |||
زبانحال حضرت زینب(روضه ی باز)(خودش گفت سر را بریدم اخا) | |||
اثری زیبا از حسن بیاتی در مصیبت ارباب(باب الجنه) | |||
قصه ای از زبان دختران امام حسین (بسیار زیبا)(مردم دون آتشی افروختند) | |||
شعر ظهر عاشورا – گریز به کاروان اسرا و حضرت رقیه س(سرت بر نی شده سردار بی جان) | |||
شعر ظهر عاشورا – مناجاتی (ای که غارت شده پیراهنی و رأس و عبات) | |||
شعر ظهر عاشورا – گریز به کوفه ، و کاروان اسرا(در زمین کربلا آزادی ام محدود بود) | |||
هزار طوفان - (خرد بودم کوچه ها را دیده ام) | |||
اشعار عصر عاشورا – روضه امام حسین(ع)-(دل شکسته ی من را کنار تل ببرید) | |||
اشعار عصر عاشورا – روضه امام حسین(ع)-(دوباره ضربه ی سیلی نشست بر رویی) | |||
اشعار عصر عاشورا – روضه امام حسین(ع)-(حالا كه غير از چشمهاي تر نداري) | |||
روز عاشورا2-(هستی فاطمه، هدیه بر خدا شد) | |||
روز عاشورا-(روز شده به چشم زینب سیاه) | |||
روز عاشورا -(قرآن زهرا را، به خاک و خون، کشیدند) | |||
یا حسین-(پاره شود پیکرت ای آسمان) | |||
اتمام حجّت امام با سپاه کوفه | |||
وداع-(کمی آهسته رو بگذار، تا زینب شود یارت) | |||
روز عاشورا-(روز عاشوراست یا آغاز روز محشر است) | |||
خــون خــدا -(آن روز کــه از گلــوی تــو خــون میریخت) | |||
گلهای سرخ رنگ -(از بسکه خورد بربدنش نیزه و خدنگ) | |||
شاه بی لشکر(ایمان غلامی)باب الجنه | |||
دشمن دون با لگد دفع بلا می کند | |||
از حرم تا قتلگه زینب به دنبالت دوید | |||
می بُرد رأس مرا دشمن برای حبّ جاه | |||
متن شعر + سبک نوحه برای دوستداران سبک های سنتی مداحی - (گشته آئینه ی عرشِ حق سرنگون) |
شعر شهادت امام حسین(ع),(عاشق چو رو به كعبه عشق و وفا كند ) | |||
ز زبانِ آفتاب-(ما اندکیم و خیل دشمن، بیشمارند) | |||
شب عاشورا-(امشب، شب قیامت کبرای دیگر است) | |||
نوحه شب عاشورا-(امشب شب «انّاالیه راجعون» است) | |||
امشب عزیز فاطمه مهمان خواهر می شود | |||
شهادت نامه-(امشب شهادت نامه عشاق امضاء می شود) | |||
شورمحرم-(آقاجون ازغمت قامتم خمید) | |||
شعر نوحه زیبا برای شب عاشورا به همراه فایل صوتی سبک | |||
یک شعر زیبا برای شب عاشورا-(این طرف صدای قرآن صدای نافله شب) |
نماز شب -(زینب، نهال غم، چه به ویرانه می نشاند ) | |||
ای سحرگاه شب قدر حسین | |||
مرا ببخش اگر شکوه بی مقدمه کردم | |||
غم تو-(تا شعله هجران تو خاموش کنم ) | |||
ابر سیلی-(دخترم بر تو مگر غیر از خرابه جا نبود ) | |||
شعر شهادت حضرت رقیه-(آینه دار فاطمه ، تموم حاصل باباست) | |||
... که نیست-(با سر رسیده ای بگو از پیکري كه نيست) | |||
دانلود فایل صوتی و متن شعر غمنامه حضرت رقیه (اجرا شده توسط یونس حبیبی) | |||
شعر درباره شهادت حضرت رقیه (س) | |||
شعر برای حضرت رقیه | |||
اشعار شهادت حضرت رقیه (س) | |||
شعر در باره حضرت رقیه | |||
شعر شهادت بی بی سه ساله | |||
شعر حضرت رقیه | |||
شعری در مصیبت حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین (ع) | |||
شعر مصیبت حضرت رقیه در شام بلا | |||
شعر مصیبت حضرت رقیه در شام بلا | |||
شعربرای حضرت رقیه (س) |
نوحه واحد عاطفی بسیار زیبابمناسبت شهادت خانم رقیه س(باب الجنه) | |||
زمزمه شهادت خانم رقیه س بهمراه سبک(باب الجنه) | |||
زمزمه شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها بهمراه فایل سبک | |||
شعر برای بی بی رقیه (س)-( مبادا چشم نازت تر ببینم) | |||
تو مادر اومدی پیشم، ببین پاهای من زخمه | |||
تو ببین عمه من تاول این پایم را | |||
گفتگوي حضرت زينب وحضرت رقيه | |||
حضرت رقیه ( نوحه سوم ) به همراه دانلود فایل صوتی سبک | |||
حضرت رقیه ( نوحه دوم ) به همراه دانلود فایل صوتی سبک | |||
حضرت رقیه ( نوحه اول ) به همراه دانلود فایل صوتی سبک | |||
جام وصال-(نفس در سینه از آهمم شرر شد) | |||
وجه ذوالجلال-(جسمم، ضعیف و روحم، سرگرمِ بالُبال است) | |||
من نخل شکستۀ حسینم... | |||
زمزمه زیبا در شهادت دختر سه ساله امام حسین حضرت رقیه به همراه فایل صوتی سبک |
آقا میا به کوفه -(آقا میا به کوفه که اینجا وفا نبود) | |||
نوحه سینه زنی در باره استقبال از محرم و شهادت حضرت مسلم به همراه سبک نوحه-(دوباره فصل غم اومد) | |||
در این دیار (باب الجنه) -(در این دیار هوای نفس کشیدن نیست) | |||
مثنوی روان در مصیبت مسلم (ع) - (کسی کاو با بتی شیرین، زبان همراز و همدم شد) | |||
شعر شهادت حضرت مسلم(در شهر کوفه مردی غمگین نماز می کرد) | |||
نسیم بود که می رفت تا رها برود | |||
حضرت مسلم ( نوحه چهارم ) به همراه فایل صوتی سبک | |||
حضرت مسلم ( نوحه سوم ) به همراه فایل صوتی سبک-(سرباز پیش از نهضت کرب و بلایم) | |||
حضرت مسلم ( نوحه دوم ) به همراه فایل صوتی سبک-(یاحسین کن نگهم عاشقی شد گنهم) | |||
حضرت مسلم ( نوحه اول ) به همراه فایل صوتی دانلود سبک-(امید ولایت، امید حسین) | |||
بام کوفه-(هزار شکر، که شد خاک مقدمت، سر من) | |||
در مدح و مصیبت حضرت مسلم ابن عقیل -(کیستم من؟ خونِ خونِ حضرت ربّ جلیلم) | |||
غريب کوفه -(شانه هاي زخمي اش را هيچ كس باور نداشت) | |||
شعر شهادت حضرت مسلم بن عقیل (ع)-(قهرمان عشق در چاه بلا افتاده است) | |||
دانلود سبک شعر حرکت امام حسین (ع) از مدینه به سمت حجاز و کربلا -(شب سخت وداع است و دلم تنگ ) | |||
سفير حسين عليه السلام-(آنشب كه شهر كوفه در اشوب غم بود) | |||
خدا کند نیایی.... -(یار مسافرمن ،آقا بگو کجایی) | |||
میریزد اشک غربت ازهر دوچشم مهمان(متن شعر + دانلود سبک) -(میریزد اشک غربت ازهر دوچشم مهمان) | |||
گرم بازار تو همچون آتش شود از داغ حسين و آلش | |||
گرم بازار تو همچون آتش شود از داغ حسين و آلش | |||
حماسه سراى كوفه -(كوفه اى كعبه جانبازى من ) | |||
شهید اول-(گرچه خاکسترم اما ز غمت شعلهورم) | |||
مسلم ام... -(مسلم ام نایب پور زهرا) | |||
در مدح و مصائب حضرت مسلم علیه السلام -(مرحبا مسلم كه هست از رفعت آن گردون جناب) | |||
سنگباران-(دوست دارم بارها از تن جدا گردد سر من) | |||
خون گلویم نثار خاک پایت -(یوسف زهرا، حسین، جان به فدایت ) | |||
فرزند دلبند عقیل | |||
میا کوفه، میا کوفه -(حسین، ای یوسف زهرا! میا کوفه، میا کوفه ) | |||
سوی کوفه میا -(با لب غرق خون دارد این زمزمه) | |||
مانده ام تنها -(بارالها من کجا روم امشب) | |||
بر سَرِ دارالاماره -(از مکه ای پسر عمو بنما نظاره) | |||
کوچه به کوچه -(دیده به تیغ دوختم، تا مگر از دعای تو) | |||
حضرت مسلم علیه السلام(نوحه)-(نایب مصباح الهدی مسلم ابن عقیل ) | |||
شعر شهادت حضرت مسلم بن عقیل (ع) -( قهرمان عشق در چاه بلا افتاده است) | |||
شعر شهادت حضرت مسلم بن عقیل (ع)-(قهرمان عشق در چاه بلا افتاده است) | |||
شهادت حضرت مسلم (شب اول محرم) |